Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bloggerina 2013

http://img.reblog.hu/blogs/25255/ajanlo_szavazz_120_2_prev23914.jpg?w=640&full=1 



:)

Köszi
0 Tovább

God Bless America, God bless Bobcat






Tegnapig én sem tudtam ennek a fickónak a létezéséről, szerencsére él, rendez és forgatókönyvet ír. És azon kevesek közé tartozik, aki gondolkodik, van véleménye, és elénk is meri tárni.

Átmosott agyú, tévén nevelkedő, értékhiányos környezetben élő átlagos amerikaiakról van szó. Ilyen az átlagos amerikai: tanulatlan, bunkó, viselkedés problémái vannak, neveletlen, tájékozatlan, közönséges és önző. Talk show-kon, Youtube-videókon él, no meg vallási félórákon, reklámokon, TopShop hülyítéseken. Nem történik vele semmi, a tévéből, Internetről, rádióból hallott marhaságokat böfögi vissza, ezek adják a napi beszédtémákat. Nem törődik embertársaival, átgázol mindenkin és mindenen, egy szemernyi emberség sem szorult belé. A film főhőse egyszer csak megelégeli ezt az egészet, fegyvert fog, és fejbelövi az egyik tévében látott túlszőke és túlbarna tinihisztérikát. Utána lemészárolja másodmagával a kiscsaj szüleit is, ezután pedig minden olyan embert, aki szerintük megérdemli a halált. (Egy zenei tehetségkutató komplett zsűrijét, majd magát a szereplőt is; egy mozi fiatal nézőit...)

Ha most azon gondolkodsz, honnan olyan ismerős az egész szitu, segítek: itthonról. A Győzike Show-s "ittvane", "tesvírem" közbeszédbe bekúszott formuláiból, a távgyógyítós lehúzós műsorokból, meg a már mindenki számára elérhető külföldi csatornákból ránk ömlő kultúrmocsokból. A sok fogyis baromságból, az "ilyen volt, ilyen lett"-okosságokból, az "ilyen ruhát hordj és ilyen legyen a verdád, különben szar vagy"-sulykolásokból; meg a "nem igénytelen, hanem egyedi"-kijelentésekből. Az ízlésficam mára egyéniség lett vagy stílus; a trágárság szólászabadság; a neveletlenség vagány és menő, a tapintatlanság pedig ismeretlen fogalom. Csak kúl van, meg pöpec, meg verda, meg zsír....

A megoldás nem az, hogy mindenkit kinyírunk, aki nem üt meg egy bizonyos szellemi színvonalat. Ezzel persze a túlnépesedés problematikája egyből megoldódna, szó se róla.
A megoldás...nos, a megoldást azt senki sem tudja.
Bobcat olyan görbe tükröt tart az emberek elé, amit mind összetörnének,de nem azért, mert nem tetszik, amit látnak, hanem mert nem is értik...



0 Tovább

ELMŰ

Tisztel ELMŰ!

Ehavi számlánk kézhezvételekor az alábbiakra lettünk figyelmesek: a számla fizetésének határideje egybeesett a kézhezvétel idejével, azonban a számla kiállítása már több mint egy héttel korábban megtörtént az Önök részéről.
Sokat gondolkoztunk, hogy a számlakiállítás és kézhezvétel közti 12 napban hol tanyázhatott a levél - mert a mi postafiókunkban ugyan nem. Ekkor vettük észre a borítékon a feladás dátumát, ez pedig a fizetési határidőt megelőző nap volt. Így tehát kérdésünkre a válasz az, hogy a levél Önöknél volt végig.

Minden hónapban pontosan fizetünk, soha elmaradásunk sem késésünk nem volt. Nem tartjuk sem indokoltnak, sem jogosnak, de még elfogadhatónak sem ezt a hozzáállást és ügyfélkezelést az ELMŰ részéről. Értetlenül állunk a történtek előtt.

Mindezek után elvárunk Önöktől valamiféle kompenzálást és természetesen magyarázatot is az esetre!

U.I.: A számlát szokás szerint azonnal kiegyenlítettük, így a késői kézhezvétel ellenére sem keletkezik fizetéselmaradásunk...

Üdv.:
0 Tovább

A tökéletes muffin nyomában


 

 A reggeli sütis műsorok nyomán sokat tanultam a sütésről. Először is azt, hogy hamár reggel bekapcsolom a tévét a reggelihez, akkor mindezt csendben és kevés fénnyel tegyem, hogy más tudjon még aludni. (mert tud)
Aztán azt, hogy minden alapanyag azonos hőmérsékletű (szobahőmérsékletű) legyen, most hallottam először, megszámlálhatatlan muffin-formájú sütemény és hatalmas adag amorf sült tésztahegyekkel a hátam mögött. Persze a műsorban cukrászok dolgoznak, és külön foglalkoztatnak valakit arra, hogy kitalálja és ellenőrizze is a helyes mértékeket. Na hát én kivettem a tojásokat, a vajat, a joghurtot, mindent, ami kell. Arra gondoltam, hogy eljött az én időm, most olyat sütök, mint még soha. A "miért nem teszed már el a vajat a hűtőbe?"-kérdésre be kellett avatnom másik felemet is. És akkor legyen valami a tetején is, hamár. Vajkrém...hmm, nagyon jól néz ki, elolvassuk, mi kell hozzá. Ha elszúrom, lesz kb hat tojásnyi főtt fehérjém. Nem kockáztató típus vagyok, nem is pesszimista, realista. Ha az a fehérje össze tud ugrani a hőtől, bizony nekem össze is fog. Ráadásul mindezt olyan mennyiségben tenném, ami már majdnem ipari.
Jó lesz akkor a cukormáz is. Aszondja időigényes, de megéri. Keverem, kavarom, robotgéppel 15 percig....Miiivan, én biztos nem fogom. Mr.Oetker megcsinálja helyettem, nem lehet elrontani sem, javasolják, hogy gyerekekkel együtt készítsük, vonjuk be őket is a játékba. Ennyire pofon egyszerű. Víz meg a por, rá a süire. Víz meg a por, még egy kis víz, massza, de nem az a sűrűn folyós. (az csak a leírásban létezik) Alárhogy habosítottam, futott. Merészen rátettem egy kicsit a kiválasztottra, úszott az egész konyha. Elkezdtem sűríteni, cukor, kakaó és miegymás, semmi haszna. A "hogy tudtad ezt is elrontani?"-kérdést ilyenkor ignoráljuk. Így is van vagy másfél deci lötty, ami szanaszét csorog és sokszor 24 óra alatt sem fog megdermedni. Oetkernek üzenem, hogy nem tudom, neki milyen teáskanalai vannak otthon...
0 Tovább

Kínrím

Nehezen indult a nap,
Bár nem súlytott a fagy,
Kávét az otthoni gép ma nem ad,
Sem a holnapi nap.

A kulcs a zárat nem nyitotta,
De az egész reggelt eltolta,
Hiába lett a spirál megtoldva,
Nem jutottunk kulcshoz, csak kapkodva.

Azóta csak hull a hó,
Szerencsére mi melegben ülünk, és ez jó,
Egyébként is ez a nap az uccsó,
Jön a hétvége, HELLO!


0 Tovább

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek

Követők

Sütizsüdi

Legfrissebb bejegyzések