Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A szépség karmája

"Ezt a karmát gyakran félreértelmezik. Úgy gondolják, hogy amikor a szülött rendkívül jó külső adottságokkal rendelkezik - a sors ajándékából-, azzal semmi más dolga nincs, mint ezt a saját céljaira fordítani, a lehető legjobban kiaknázni. Ez annyiban igaz, hogy általában aki a szépség karmájával születik, valóban nagyon jó testi adottságokkal rendelkezik, megjelenésével szinte elvarázsolja a környezetét. Ám az ilyen embernek rendszerint az a feladata, hogy a szépségből adódó hiúságát legyőzze, a szellemét művelje, és olyan kapcsolatokra tegyen szert - hiszen ez éppen a külsejének hála, könnyen megy-, amivel elesett, nyomorúságos helyzetben lévő embereknek a segítségére lehet. Mégpedig oly módon, hogy ezeknek az embereknek támogatást szerez, amivel a hátrányos helyzetüket legyőzhetik, és lehetőséget kapnak arra, hogy az életben a többi emberrel egyformák legyenek az esélyeik.
A szépség karmájával született emberek többféle módon oldhatják meg feladatukat. Például olyan mozgalmat szerveznek - vagy egyszerűen beállnak a már létező mozgalomba, és abban tevékenyen részt vesznek-, amely egy táj szépségének, a folyó tisztaságának megőrzéséért küzd, vagy a környezet szennyezése ellen, az állatok védelmében veszik fel a harcot."
0 Tovább

imported - 3

0 Tovább

ÜNNEPI SMINK
















Itt az év vége, a nagy céges partik ideje. Nyakunkon a Karácsony és a Szilveszter
, úgyhogy nyugodtan előszedhetjük a sminktáskánk mélyéről az extra darabokat.
Végre van alkalmunk feltenni a fényesebb alapozót, a csillámos testápolót, púdert; és felhasználhatjuk a glitteres szemhéjtust és a többit.
Ne féljünk feltenni a műszempillát (vagy feltetetni); ha van.
A körmeinkre is kerülhet csillám, vagy apró strassz, toll - engedjük szabadjára fantáziánkat!


0 Tovább

A BŐR FELÉPÍTÉSE avagy a "végleges" megoldások...

Az ábrán a bőr felépítését láthatjuk; orvosisoknak és e.ü. dolgozóknak szokványos, másoknak elrettentő lehet, pedig a miénk!
A legfelső réteg (hámréteg) a megújuló réteg, ez cserélődik kb. havonta; az alatta lévő kettő nem. Ebből rengeteg dolog következik:
- az a sminktetoválás, amely csak a bőr legfelső rétegébe jut be, hamar ki fog kopni
- az a bőrt ért sérülés, mely túlhalad a hámrétegen, maradandó lesz (vagyis heggel gyógyul)
- a hámrétegben nincsenek erek, így ha vérzést tapasztalunk, akkor minimum az irharétegben járunk
- amint látjuk, a szőrszál töve mélyen a bőrben helyezkedik el, az irha és a bőralja határán; szőrtelenítés során tehát innen távolítjuk el
Azonban az tudnunk kell, hogy az eltávolítást követően (gyökeres eltávolításról van szó, epilálás, csipeszelés, vagy gyanta) a sejtek azonnal termelni kezdenek, hogy új szőrszál keletkezhessen. Ezért nem létezik végleges szőrtelenítés, mert egyelőre egyik ismert módszer sem képes ezt a sejtcsoportot is elpusztítani.
0 Tovább

BŐRTÍPUSOK

Ahány ember, annyiféle bőrtípus - akár igaz is lehetne. Azonban a helyzet ennél összetettebb.
Léteznek alapbőrtípusok. Itt mindjárt leszögezném, hogy nem a "zsíros bőr", "száraz bőr" felosztásra gondolok. Ezeket tessék elfelejteni!
A bőrtípusokat faggyútermelés és hidratáció alapján tudjuk besorolni. A faggyútermelés lehet:
- normál (ez a legritkább; 6-7 éves gyerekeknél fordul elő)
- fokozott (ebbe tartozik az emberek jelentős része, különösen hazánk lakossága)
- csökkent (főleg idősebb korban)
Természetesen ezeken belül is vannak változatok, de ezzel nem untatnék senkit most.
Hidratáció szempontjából lehet:
- normál (megint csak a gyerekeket említeném, az ő hamvas bőrük a "normál"kategória)
- vízhiányos (a legtöbb ember ezzel is küzd)
- hiperhidratált / ödémás ("vizesedés", pl. kismamáknál gyakori)
A bőrtípus meghatározását mindig bízzuk szakemberre (és itt most nem a Clinique-es módszerre gondolok: ha a kézfejre ragasztott cellux bőrdarabkákat sodort magával, akkor száraz a bőrünk...)
Mivel mi magunk nem tudjuk biztosan, milyen is a bőrünk, nem biztos, hogy a legmegfelelőbb készítményekkel ápoljuk azt. Ezért nem támogatom - többek között - a bárhol, bárkitől megvásárolható kencéket. (értsd: DM, Rossmann)
0 Tovább

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek

Követők

Sütizsüdi

Legfrissebb bejegyzések