1. Minden a külsőségről szól: kocsi, ruha, tornacipő,telefon mind-mind a márkák világának bűvöletében. A férfiak azt hiszik, ezektől lesznek valakik, és hogy ez beugró bárhová.
2. Egészséges élet-mánia: sport kifulladásig (inkább edzőtermezés); salátázás, kalóriaszámlálás.Férfi létükre fogyókúrázó nőként viselkednek.
3. Metroszexualitás: ha egy férfi több időt tölt a fürdőszobában, mint egy nő, az gáz. Nem ritka, hogy a nő vár a férfira, és a férfi ápoltabb, mint a nő. Nem baj, ha foglalkozik magával, de ne lehessen a körmében tükörképet látni, és a férfisminket is kifutókra tervezték. (a fiúkáknak, akik modellek)
4. House generáció: Dr.House-féle bunkóságon nevelkedett nemzedék. Mindenhol és minden körülmények között tirpákok, csak azt nem tudni, hogy direkt csinálják, vagy csak az őstehetség keresi a kiutat.
A sorozatokban vicces az efféle magatartás, az életben viszont lehangoló, és egyedül Hugh Laurie-nak áll jól.
5. Gyerekszoba teljes hiánya: abszolút neveletlenek, a szülők hibájából, illetve az ő szüleiket sem nevelték már jómodorra; mint ahogyan hagyományos értékeket sem adtak át. Ergo nem tudnak semmit a családjukról, a gyökereikről, és nem is érdekli őket. Tesznek rá, mi a jó és mi a rossz, ők nem látnak különbséget. Csak cornflakes-es dobozt olvasnak, vagy napifail-napiszar dot akármit, ebédidőben, szigorúan a klotyón...
6. Trágárság: nem tudnak viselkedni sem társaságban, sem kettesben. Gőzük sincs, mivel lehet levenni egy nőt a lábáról, csak csinálják, amit a TV-ben látnak, meg amit a neten összehordanak, ja és persze amire a haverok esküsznek.
7. Pornófiúk: egyértelműen a netről felvilágosult egyedek, akik el is hiszik, amit ott lának. Ennek megfelelően viselkednek ők maguk is, és a partnerüktől is ezt várják el. Ha elmarad a lakkcsizma harisnyakötővel, - a hatszoros orgazmusról nem is beszélve-, akkor beáll a döbbenet. (és a rögtönítélő bíróság egyből frigidnek bélyegzi a nőt, mert nem volt neki elég az az öt perc, cigivel, kávéval...)